Boris van der Lek and the JazzFluencers

Boris van der Lek and the JazzFluencers

Direct contact met Boris van der Lek and the JazzFluencers!
email naar info@jazzboekingsburo
of bel naar tel: 06 55 838 967
via WhatsApp 0655838967

Boris van der Lek and the JazzFluencers

Ben and “Sweets” de beroemde lp met Ben Webster en Harry “Sweets” Edison is een all time favourite van deze bandleden. Deze LP vormt de basis van de band wat draait om de geliefde muziek en sound van legendes, Ben Webster (tenorsaxofonist) en Harry “Sweets” Edison (trompettist), de jazz influencers van hun tijd.

 

Boris van de Lek en Koos van de Hout weten met souplesse deze sound en muziek neer te zetten. Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met innemende creatieve solo’s, creëert een unieke sfeer en sound. Dit begeleid door een super swingende ritme sectie. Met Mark van der Feen op piano, die ook een mooie versie brengt van Con Alma, in de stijl van Oscar Peterson. Vincent Kuiper - bas en Dolf Helge - drums.

Ervaren artiesten, fantastisch bronmateriaal en heel veel liefde voor de jazz: alle ingrediënten zijn er om er een legendarische concert van te maken!

De muziek:
Boris van der Lek and the JazzFluencerss draait om de muziek en sound van legendes Ben Webster (tenorsaxofonist) en Harry “Sweets” Edison (trompetist). In 1962 brachten zij het album Wanted to Do One Together uit. Dit album is in de jaren tachtig opnieuw uitgebracht onder de naam “Ben and Sweets”. Daarnaast hebben zij nog diverse albums uitgebracht die een grote inspratie bron zijn. Zie onze Spotify playlist.

Tijdens deze tribute komen meeslepende nummers voorbij zoals “Did You Call Her Today”, “Better Go”, “Centerpiece”, “Hollering At The Watkins Broadway” en prachtige ballads als “My Romance”, “Willow Weep For Me” en “In The Wee Small Hours Of The Morning”.

Special guest(s):
De band kan worden aangevuld met een special guest(s) zoals een vocalist(e), een vibrafonist en/of een gitarist,  De Sextet Studio Sessions opnames en de Billie Holiday- en de The Ben Webster/Harry Edison Sessions zijn hier voorbeelden van.

Boris van der Lek - Tribute to Ben and Sweets

De artiesten:
Boris van der Lek:
In 1980 werd Boris van der Lek door zijn ouders meegenomen naar het North Sea Jazz Festival. Toen Boris daar getuige was van de beroemde Tenorbattle tussen saxofonisten Arnett Cobb, Buddy Tate, Illinois Jacquet, Billy Mitchell en Buddy Johnson wist hij dat dàt was wat hij wilde: tenorsaxofonist worden.

Zijn aangeboren talent en het intense gevoel voor zijn instrument maakten Boris binnen no time tot veelgevraagd sessie- en studiomuzikant; op 18-jarige leeftijd (1983) stond hij als een volleerd beroepsmuzikant op het podium, ondermeer op het befaamde North Sea Jazz Festival, met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb en Scott Hamilton, Flip Phillips. Op het North Sea Jazz Festival is hij sindsdien een graag en veel geziene gast.

Verhuisd naar Leiden, boven Jazzcafé The Duke, ontmoette Boris tussen 1983 en 1986 vele muzikanten, waaronder Jaap Dekker (die verantwoordelijk is voor de bijnaam The Breeze), Aad van Pijlen, Frits Kaatee, Christian Willisohn en Torsten Zwingenberger. Hierdoor ontstonden er naast de vele sessies en plaatopnamen allerlei bands zoals Het Boris van der Lek Quartet en the Gangbusters.

In 1987 tourde hij met The Boulevard of Broken Dreams Orchestra door Europa en Canada; in 1988 trad hij op met The Newport Allstars, The Benny Goodman Allstars en The Millers.

Na zijn optreden met Harry ‘Sweets’ Edison, Butch Miles en Joe Pass was zijn naam voorgoed gevestigd. Tijdens de tour in Canada met het orkest van de Boulevard of Broken Dreams ontstond in 1987 de jazzformatie The Houdini’s en legde hij de basis voor de vriendschap met Jules Deelder.

Met The Houdini’s heeft Boris drie CD’s opgenomen, waarvan twee in New York in de studio’s van de beroemde Rudy van Gelder.

Hij boekte met Tough Tenors successen op de grote podia: niet alleen op Parkpop en Pinkpop maar ook in Japan, China, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk (Montreux-Jazzfestival), Hongarije en Denemarken (Roskildefestival) en Engeland.

Boris werd in 2005 genomineerd voor een Edison award voor zijn album Blue & Sentimental.

Klik hier voor een uitgebreide biografie van Boris van der Lek

 

Koos van der Hout - Tribute to Ben and Sweets

Trompetist Koos van der Hout:
Koos van der Hout bespeelt naast trompet tevens cornet, flügelhorn, bastrompet, ventieltrombone. Geïnspireerd door de jazzmuziek begon Koos op 15-jarige leeftijd met trompetlessen en kwam al snel te spelen in dixielandbands, waaronder de Bridge Town Jazzband.

Na zijn studie aan de TH Eindhoven volgde hij aan het Rotterdams Conservatorium de studie trompet klassiek bij John Floore.

Hierna vervolgde hij zijn studie bij Cees Smal aan de afdeling Lichte Muziek. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus kwam alles in een stroomversnelling.

Hij ging op tournee met de Dutch Swing College Band naar Australië, Singapore, Hong Kong en Manilla. en met The Glenn Miller Orchestra tourde hij door Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Koos trad op met o.a. The Group van Rob van der Linden, Rob Madna Big Band, John Clayton Big Band, The New Orleans Syncopators, Dutch Swing College Band, Glenn Miller  Orchestra, Flying Dutchman Jazzband, Jeff Clayton, Joke Bruijs en Piet le Blanc en Harry “Sweets” Edison.

Hij trad op als solist bij het Metropole Orkest naast internationale artiesten als Chuck en Bob Findley, Pete en Conte Candoli.

Ook deelde hij het podium met grootheden als Sarah Vaughan,. Snooky Young, Jon Faddis, Jeff Hamilton, Ray Brown, Milt Jackson, Monty Alexander, Harry Edison, Al Grey en Cat Anderson.

Hij trad op als trompettist op de CD Easy Groovin' met drummer Jeff Hamilton en bassist John Clayton. Hij maakte diverse buitenlandse tournees, door Europa, Rusland, Australië, Azië, Afrika, Sint Maarten.

 

Pianist Mark van der Feen:
Mark van der Feen - Tribute to Ben Sweets

Mark van der Feen is als uitvoerend en docerend musicus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij groeide op in een muzikale familie en van jongs af aan is hij geïnteresseerd in vele muziekstijlen waardoor hij op verschillende podia en in diverse bands meespeelt, van bigband tot jazzkwartet. Hij speelde o.a. met Louis van Dijk en Peter Beets.

Ook combineert Mark graag klassieke muziek en jazz met elkaar in piano solo concerten.

In 1998 won hij de 2e prijs in het Classic FM piano competition. In 1999 en 2002 won hij de Steinway prijs tijdens de Montreux International Piano Competition.

 

Bassist Vincent Kuiper:
Vincent Kuiper - Tribute to Ben Sweets

Vincent Kuiper is uitvoerend musicus contrabas en basgitaar sinds 1987.

In het begin van zijn carrière heeft hij veel Nederlandse popartiesten begeleid waaronder Anita Meijer, Lee Towers,Lobo, Rita Corita en René Froger. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich meer als jazz-musicus en in die hoedanigheid beklom hij vele podia in Europa en de Verenigde Staten.

Hij speelde met vele jazzgrootheden en fenomenen. Enkele voorbeelden uit een lange lijst zijn: Piet Noordijk, Jarmo Hoogendijk, James Moody, Wim Koopmans, Philip Harper, Rob van Kreeveld, Joe Pass, Arie Kuit, Frits Landesbergen, Jim van de Klundert.

Daarnaast was hij jarenlang de vaste bassist van het ‘Glenn Miller Orchestra’.

Zijn inmiddels imposante carrière bracht hem niet alleen op talloze podia maar werd hij ook gelauwerd met meerdere jazzprijzen, waaronder die van het hoogst prestigieuze “Middelsee Jazz Concours”.

Momenteel is hij de vaste bassist van het “Boris van der Lek Trio en Quartet”, het “Happy Feet Orchestra",  het “Skyline Orchestra met Frank in Person”, het Riverside Trio.

Hij is veel te beluisteren als freelance jazz-bassist maar ook als popmuzikant, funk,- soul,- en klassieke bassist kunt u hem tegen het lijf lopen.

Drummer Dolf Helge:
Dolf Helge - Tribute to Ben Sweets

Dolf Helge begon al vroeg zijn carrière in de jazzmuziek. Als jazzdrummer speelde hij al vanaf zijn 17e jaar in diverse muzikale bezettingen.

In 1991 richtte Dolf Helge Jazzcafé de Bierkelder op, waar hij behalve horeca exploitatie ook de jazzmuziek voor zijn rekening nam, zowel als jazz organisator en als jazzdrummer.

Hij richtte zich vanaf 2004 volledig op de muziek als musicus en impresario van het Jazz Boekingsburo en hij is de initiatiefnemer van Tribute to Ben and Sweets.

Dolf Helge deelde het podium met o.a: Frits Kaatee, George Kaatee, Wybe Buma, Anke Angel, Peter Beets, Louis van Dijk,  Scott Hamilton, Frits Landesbergen,  Robert Veen, Rob Agerbeek, Peter Kanters, Harry Kanters, Harry Emmery, Ruben Hein, Hein van de Geyn, Rembrandt Frerichs, Sjoerd Dijkhuizen,  Hans Mantel, Hans Voogt, Vincent Koning, Jan voogd, Michael Varekamp en vele andere.

Klik hier voor meer info over Dolf Helge

Eigenschapen:

 • Akoestisch karakter
 • Van receptie tot diner dansant
 • Eigen geluid tot 150 personen
 • Stijleigen pauzemuziek
 • Te boeken met upright piano of vleugel

Deze act is geschikt voor:

 • Bedrijfsfeest
 • Congres
 • Jazzclub
 • Jazzfestival
 • Tuinfeest
Recenties:
Recenties -Broris van der Lek and the JazzFluencers
Downloads:

Via onderstaande link vind u de volgende downloads:

 • stageplan / technical rider
 • persfoto's
 • band banner logo

Klik hier om naar de downloads te gaan

Agenda:

14 apr Wassenaar Jazz Sociëteit Wassenaar
12 mei Breda jazzfestival
01 juni Proef Mei Bergen op Zoom
10 nov Theater de Stoep