Tribute to Ben and Sweets

Ben and Sweets
ribute-to-Ben-and-Sweets- Boris-van-der-Lek

Tribute to Ben and Sweets 1 band met kwaliteit op uw podium. Muziek van saxofonist Ben Webster en trompettist Harry “Sweets!

Intro
Publiekslieveling tenorsaxofonist Boris van de Lek en de trompetveteraan Koos van der Hout brengen met hun Tribute to Ben & Sweets de muziek en sound van Ben Webster en trompettist Harry “Sweets” Edison terug op de Nederlandse podia.

Zij spelen nummers die altijd met veel warmte worden omarmd door het publiek zoals: Did You Call Her Today, Better Go, Centerpiece, Hollering At The Watkins Broadway en mooi vertolkte ballads als:  My Romance, Willow Weep For Me en In The Wee Small Hours Of The Morning.

Verse
Tribute to Ben & Sweets draait allemaal om  gezamenlijke passie voor de muziek en sound van deze legends: tenorsaxofonist Ben Webster en trompetist Harry “Sweets” Edison. In 1962 gingen zij de samenwerking aan en brachten het album Wanted to Do One Together uit. Dit album is In de jaren tachtig opnieuw uitgebracht onder de naam “Ben and “Sweets”.

The Head & Melody
TenorsaxofonisBoris van der Lek weet met veel diepgang en respect de rol van Ben Webster te vertolken.  Boris deelde het podium met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb op het North Sea Jazz Festival en tourde wereldwijd met vele jazz-iconen zoals o.a. Harry “Sweets” EdisonButch MilesMilt Jackson en Joe Pass. 

Boris werd in 2005 genomineerd voor een Edison award voor zijn album Blue & Sentimental.

Trompettist Koos van der Hout weet zeer verfijnd de sound van Harry “Sweets” Edison over te brengen. Hij speelde met jazzgrootheden als: Sarah Vaughan,. Snooky Young, Jon Faddis, Jeff Hamilton, Ray Brown, Milt Jackson, Monty Alexander, Al Grey, Cat Anderson en Harry “Sweets” Edison.

Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met uitdagende creatieve solo’s, creëert een warme sfeer en sound: een genot voor het oor!

De energie spat ervan af als de swingende ritmesectie deze twee giganten begeleidt en uitdaagt. Naast de liefde voor de muziek en uitstekend jazzmanschap is toewijding het belangrijkste criterium van deze bandleden!

De hechte vriendschap van de bandleden zie en hoor je op het podium terug. De ontspannen sfeer en harmonie van de band en de spontaniteit en kwaliteit van hun spel wekt direct de aandacht en schept verbondenheid bij het publiek. Dit geeft zowel het publiek als de band zelf veel voldoening.

Kortom: de perfecte band voor uw podium waar veel jazzliefhebbers van genieten 

Boris van der Lek – saxofoon
Koos van der Hout - trompet
Mark van der Feen– piano
Vincent Kuiper – contra bass
Dolf Helge – drums

The Coda
De band kan worden aangevuld met een special guest(s) zoals een vocalist(e), een vibrafonist en/of een gitarist,  De Sextet Studio Sessions opnames en de Billie Holiday- en de The Ben Webster/Harry Edison Sessions zijn hier voorbeelden van.

Wij zijn aangesloten bij het Nationaal Podiumplan.

LET'S DO ONE TOGETHER TOO!
Info & Bookings @ Dolf Helge
dolfhelge@outlook.com – 06 55 838 967

Boris van der Lek - Tribute to Ben and Sweets

The Leaders
Boris van der Lek:
In 1980 werd Boris van der Lek door zijn ouders meegenomen naar het North Sea Jazz Festival. Toen Boris daar getuige was van de beroemde Tenorbattle tussen saxofonisten Arnett Cobb, Buddy Tate, Illinois Jacquet, Billy Mitchell en Buddy Johnson wist hij dat dàt was wat hij wilde: tenorsaxofonist worden.

Zijn aangeboren talent en het intense gevoel voor zijn instrument maakten Boris binnen no time tot veelgevraagd sessie- en studiomuzikant; op 18-jarige leeftijd (1983) stond hij als een volleerd beroepsmuzikant op het podium,ondermeer op het befaamde Nort Sea Jazz Festival, met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb en Scott Hamilton, Flip Phillips. Op het North Sea Jazz Festival is hij sindsdien een graag en veel geziene gast.

Verhuisd naar Leiden, boven Jazzcafé The Duke, ontmoette Boris tussen 1983 en 1986 vele muzikanten, waaronder Jaap Dekker (die verantwoordelijk is voor de bijnaam The Breeze), Aad van Pijlen, Frits Kaatee, Christian Willisohn en Torsten Zwingenberger. Hierdoor ontstonden er naast de vele sessies en plaatopnamen allerlei bands zoals Het Boris van der Lek Quartet en the Gangbusters.

In 1987 tourde hij met The Boulevard of Broken Dreams Orchestra door Europa en Canada; in 1988 trad hij op met The Newport Allstars, The Benny Goodman Allstars en The Millers.

Na zijn optreden met Harry ‘Sweets’ Edison, Butch Miles en Joe Pass was zijn naam voorgoed gevestigd. Tijdens de tour in Canada met het orkest van de Boulevard of Broken Dreams ontstond in 1987 de jazzformatie The Houdini’s en legde hij de basis voor de vriendschap met Jules Deelder.

Met The Houdini’s heeft Boris drie CD’s opgenomen, waarvan twee in New York in de studio’s van de beroemde Rudy van Gelder.

Hij boekte met Tough Tenors successen op de grote podia: niet alleen op Parkpop en Pinkpop maar ook in Japan, China, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk (Montreux-Jazzfestival), Hongarije en Denemarken (Roskildefestival) en Engeland.

Boris werd in 2005 genomineerd voor een Edison award voor zijn album Blue & Sentimental.

 

Trompetist Koos van der Hout:
Koos van der Hout bespeelt naast trompet tevens cornet, flügelhorn, bastrompet, ventieltrombone. Geïnspireerd door de jazzmuziek begon Koos op 15-jarige leeftijd met trompetlessen en kwam al snel te spelen in dixielandbands, waaronder de Bridge Town Jazzband.

Na zijn studie aan de TH Eindhoven volgde hij aan het Rotterdams Conservatorium de studie trompet klassiek bij John Floore.

Hierna vervolgde hij zijn studie bij Cees Smal aan de afdeling Lichte Muziek. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus kwam alles in een stroomversnelling.

Hij ging op tournee met de Dutch Swing College Band naar Australië, Singapore, Hong Kong en Manilla. en met The Glenn Miller Orchestra tourde hij door Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Koos trad op met o.a. The Group van Rob van der Linden, Rob Madna Big Band, John Clayton Big Band, The New Orleans Syncopators, Dutch Swing College Band, Glenn Miller  Orchestra, Flying Dutchman Jazzband, Jeff Clayton, Joke Bruijs en Piet le Blanc en Harry “Sweets” Edison.

Hij trad op als solist bij het Metropole Orkest naast internationale artiesten als Chuck en Bob Findley, Pete en Conte Candoli.

Ook deelde hij het podium met grootheden als Sarah Vaughan,. Snooky Young, Jon Faddis, Jeff Hamilton, Ray Brown, Milt Jackson, Monty Alexander, Harry Edison, Al Grey en Cat Anderson.

Hij trad op als trompettist op de CD Easy Groovin' met drummer Jeff Hamilton en bassist John Clayton. Hij maakte diverse buitenlandse tournees, door Europa, Rusland, Australië, Azië, Afrika, Sint Maarten.

 

Pianist Mark van der Feen:
Mark van der Feen - Tribute to Ben Sweets

Mark van der Feen is als uitvoerend en docerend musicus afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij groeide op in een muzikale familie en van jongs af aan is hij geïnteresseerd in vele muziekstijlen waardoor hij op verschillende podia en in diverse bands meespeelt, van bigband tot jazzkwartet. Hij speelde o.a. met Louis van Dijk en Peter Beets.

Ook combineert Mark graag klassieke muziek en jazz met elkaar in piano solo concerten.

In 1998 won hij de 2e prijs in het Classic FM piano competition. In 1999 en 2002 won hij de Steinway prijs tijdens de Montreux International Piano Competition.

 

Bassist Vincent Kuiper:
Vincent Kuiper - Tribute to Ben Sweets

Vincent Kuiper is uitvoerend musicus contrabas en basgitaar sinds 1987.

In het begin van zijn carrière heeft hij veel Nederlandse popartiesten begeleid waaronder Anita Meijer, Lee Towers,Lobo, Rita Corita en René Froger. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich meer als jazz-musicus en in die hoedanigheid beklom hij vele podia in Europa en de Verenigde Staten.

Hij speelde met vele jazzgrootheden en fenomenen. Enkele voorbeelden uit een lange lijst zijn: Piet Noordijk, Jarmo Hoogendijk, James Moody, Wim Koopmans, Philip Harper, Rob van Kreeveld, Joe Pass, Arie Kuit, Frits Landesbergen, Jim van de Klundert.

Daarnaast was hij jarenlang de vaste bassist van het ‘Glenn Miller Orchestra’.

Zijn inmiddels imposante carrière bracht hem niet alleen op talloze podia maar werd hij ook gelauwerd met meerdere jazzprijzen, waaronder die van het hoogst prestigieuze “Middelsee Jazz Concours”.

Momenteel is hij de vaste bassist van het “Boris van der Lek Trio en Quartet”, het “Happy Feet Orchestra",  het “Skyline Orchestra met Frank in Person”, het Riverside Trio.

Hij is veel te beluisteren als freelance jazz-bassist maar ook als popmuzikant, funk,- soul,- en klassieke bassist kunt u hem tegen het lijf lopen.

Drummer Dolf Helge:
Dolf Helge - Tribute to Ben Sweets

Dolf Helge begon al vroeg zijn carrière in de jazzmuziek. Als jazzdrummer speelde hij al vanaf zijn 17e jaar in diverse muzikale bezettingen.

In 1991 richtte Dolf Helge Jazzcafé de Bierkelder op, waar hij behalve horeca exploitatie ook de jazzmuziek voor zijn rekening nam, zowel als jazz organisator en als jazzdrummer.

Hij richtte zich vanaf 2004 volledig op de muziek als musicus en impresario van het Jazz Boekingsburo en hij is de initiatiefnemer van Tribute to Ben and Sweets.

Dolf Helge deelde het podium met o.a: Frits Kaatee, George Kaatee, Wybe Buma, Anke Angel, Peter Beets, Louis van Dijk,  Scott Hamilton, Frits Landesbergen,  Robert Veen, Rob Agerbeek, Peter Kanters, Harry Kanters, Harry Emmery, Ruben Hein, Hein van de Geyn, Rembrandt Frerichs, Sjoerd Dijkhuizen,  Hans Mantel, Hans Voogt, Vincent Koning, Jan voogd, Michael Varekamp en vele andere.

Klik hier voor meer info over Dolf Helge

Eigenschapen:

  • Akoestisch karakter
  • Van receptie tot diner dansant
  • Eigen geluid tot 150 personen
  • Stijleigen pauzemuziek
  • Te boeken met upright piano of vleugel

Deze act is geschikt voor:

  • Bedrijfsfeest
  • Congres
  • Jazzclub
  • Jazzfestival
  • Tuinfeest